Concerten

Organist Aart Bergwerff

Franciscus Huis Weert, Vrijdag 15 september 2023, 20:00 uur

 

Aart Bergwerf, organist van de Grote kerk te Breda, bespeelt dan het grote Vermeulen-orgel van het Franciscus Huis Weert.

Hij krijgt hierbij assistentie van de befaamde Nederlandse cellist Joachim Eijlander. Ze hebben voor u een mooi en goed toegankelijk programma samengesteld van  zowel klassieke als moderne muziek. Voorafgaand zal door de organist een toelichting worden gegeven met betrekking tot de uit te voeren werken.

Gae zeetj genuedj !

Orgelkring Franciscus Huis Weert.

 Geweest |  Zomerconcert voor Orgel en Trompet

Theo Hes & Jacq Sanders

Franciscus Huis Weert, Vrijdag 11 augustus 2023, 20.00 uur

Als Stichting Orgelkring Franciscus Huis Weert zijn wij bijzonder trots u dit concert van concertorganist Theo Hes en trompettist Jacq Sanders te kunnen aanbieden in een voormalig kerkgebouw dat naast een prachtig orgel ook beschikt over een uitstekende akoestiek. Dit concert maakt deel uit van de 32e editie van het Limburgse Orgelfestival dat door de Stichting Orgelvrienden Limburg (SOL) reeds jarenlang wordt georganiseerd. Theo Hes en Jacq Sanders zijn bevlogen musici die zich ten doel stellen het samenspel van orgel en trompet op een aparte en geheel eigentijdse manier aan u te presenteren. Dit doen ze o.a. ook door niet-orgelwerken uit de musical- en filmwereld te arrangeren.

Komt u ook luisteren & genieten?

Entree: vrije gave

Klik hier voor het digitale programmaboekje