2022

Canto Ostinato Immersive

voor orgel en vrouwenstemmen
in een unieke ruimtelijke setting

Aart Bergwerff (orgel)
Wishful Singing (vrouwenstemmen)

Franciscus Huis Weert, Zo 26 juni 2022, 15:00

Canto Ostinato is een klassieke hit. Simeon ten Holt schreef het stuk oorspronkelijk voor piano. Aart Bergwerff heeft de compositie nu bewerkt voor orgel en vrouwen-stemmen en voegt hiermee een heel andere dimensie toe aan dit wereldberoemde werk.

Canto Ostinato – vaak liefkozend ‘de Canto’ genoemd – is bij uitstek een meditatief stuk. Elke uitvoering is uniek. Het aantal herhalingen, de dynamiek en de speelmanier laat de componist aan de uitvoerder(s).

Wishful Singing voegt daar nog een extra beleving aan toe. Het ensemble bevindt zich tijdens de uitvoering tussen het publiek. Bezoekers kunnen een slaapmasker dragen om dit ruimtelijke effect sterker waar te nemen.

Wishful Singing, Must-see female a cappella

Vijf zangeressen, die méér willen dan alleen muziek maken, dat is Wishful Singing. De concerten van Wishful Singing zijn een combinatie van a cappella zang, een overtuigend verhaal én een theatrale uitvoering op het allerhoogste niveau.

Aart Bergwerff, Organist

Met een passie voor het klassieke repertoire is Aart Bergwerff ook altijd op zoek naar nieuwe wegen en vormen in de orgelcultuur. Aart Bergwerff is organist van de Grote Kerk te Breda, hoofdvakdocent orgel Rotterdams Conservatorium (Codarts) en veelgevraagd gastorganist.

Deze uitvoering is op tournee in Nederland van 1 juni t/m 1 juli 2022.
Op 26 juni 2022 in Weert!

TICKETS en meer informatie
Trailer op Youtube
Trailer op Facebook
Download Flyer

Wishful Singing (vocaal ensemble)