Concerten

Orgel-bandonéon concert “Battle of the Organs”

Franciscus Huis Weert, Orgelconcert op Vrijdagavond 7 juni 2024 | 20:00

Dit concert staat helemaal in het teken van “vernieuwing” waarbij door de uitvoerenden getracht wordt zowel oude- als nieuwe muziek op een voor iedereen aantrekkelijke manier uit te voeren. De Argentijnse tangomuziek zal, gezien de bandonéon, tijdens dit concert met enige regelmaat terugkomen. De organist op deze avond is Aart Bergwerff, organist van de Grote Kerk in Breda en hoofddocent orgel aan het conservatorium Codarts te Rotterdam. De bandonéon wordt bespeeld door Santiago Cimadevilla , een Argentijnse bandoneonspeler van wereldformaat.

Op 7 juni spelen Aart Bergwerff en Santiago Cimadevilla het programma ‘Tango! Piazzolla!’

Flyer SOL franciscushuis 7 juni


Orgelconcert door Geert Bierling: Een warme zomer met Vivaldi 

Franciscus Huis Weert, Orgelconcert op Vrijdagavond 12 juli 2024 | 20:00

In 1723 componeerde Vivaldi zijn beroemde “Vier Jaargetijden”, een reeks van vier vioolconcerten. Deze zijn wereldberoemd en worden vaak uitgevoerd. In het concert op 12 Juli worden deze concerten niet in hun originele vorm gespeeld, maar in een arrangement voor orgelsolo door Geert Bierling. Geïnspireerd door Bach, brengt Bierling Vivaldi’s seizoenstaferelen – van fluitende vogels in de Lente tot krakend ijs in de Winter – tot leven. De muziek wordt visueel versterkt door kleurrijke videoanimaties van Arthur Bueno, die de vier seizoenen afbeeldt zoals beschreven in Vivaldi’s sonnetten.

Geert Bierling is een veelzijdige Nederlandse muzikant, gespecialiseerd in orgel, piano, clavecimbel en beiaard. Hij studeerde in Rotterdam en Utrecht en verwierf faam als organist van het Bätz/Witte orgel in Rotterdam Delfshaven, waar hij het volledige orgeloeuvre van Bach ten gehore bracht. Bierling won meerdere prijzen, waaronder het Albert Schweitzer Orgelconcours (1978) en een zilveren medaille van de Academie ‘Arts, Sciences, Lettres’ in Parijs (1989) voor zijn bijdrage aan de Franse orgelcultuur. Als stadsbeiaardier en stadsorganist van Rotterdam bespeelde hij meer dan 25 jaar lang belangrijke orgels en zette hij zich in voor de orgelmuziek met zijn ‘Concerts Populaires’ en meer dan tweehonderd orgeltranscripties. Bierling ontving in 2022 de Erasmusspeld voor zijn culturele bijdrage aan Rotterdam, was tot 2009 docent aan het Fontys Conservatorium, en vervolgde zijn carrière met een focus op achttiende-eeuwse klaviertranscripties, festivals, en samenwerkingen als gerespecteerd improvisator. Via https://www.geertbierling.nl/ kan u meer te weten komen over Geert Bierling.

Klik hier voor de flyer met meer informatie


Geweest | Organist Aart Bergwerff

Franciscus Huis Weert, Vrijdag 15 september 2023, 20:00 uur

 

Aart Bergwerf, organist van de Grote kerk te Breda, bespeelt dan het grote Vermeulen-orgel van het Franciscus Huis Weert.

Hij krijgt hierbij assistentie van de befaamde Nederlandse cellist Joachim Eijlander. Ze hebben voor u een mooi en goed toegankelijk programma samengesteld van  zowel klassieke als moderne muziek. Voorafgaand zal door de organist een toelichting worden gegeven met betrekking tot de uit te voeren werken.

Gae zeetj genuedj !

Orgelkring Franciscus Huis Weert.

 


Geweest |  Zomerconcert voor Orgel en Trompet

Theo Hes & Jacq Sanders

Franciscus Huis Weert, Vrijdag 11 augustus 2023, 20.00 uur

Als Stichting Orgelkring Franciscus Huis Weert zijn wij bijzonder trots u dit concert van concertorganist Theo Hes en trompettist Jacq Sanders te kunnen aanbieden in een voormalig kerkgebouw dat naast een prachtig orgel ook beschikt over een uitstekende akoestiek. Dit concert maakt deel uit van de 32e editie van het Limburgse Orgelfestival dat door de Stichting Orgelvrienden Limburg (SOL) reeds jarenlang wordt georganiseerd. Theo Hes en Jacq Sanders zijn bevlogen musici die zich ten doel stellen het samenspel van orgel en trompet op een aparte en geheel eigentijdse manier aan u te presenteren. Dit doen ze o.a. ook door niet-orgelwerken uit de musical- en filmwereld te arrangeren.

Komt u ook luisteren & genieten?

Entree: vrije gave

Klik hier voor het digitale programmaboekje